Dla zdrowia – naturalnie… Uczniowie z Antolki w zakładzie przetwórczym w Tczycy

0
1030

Uczniowie klas I-III Szkoły Podstawowej w Antolce pod opieką swoich wychowawczyń odbyli wycieczkę do Tczycy, której celem było poznanie procesu ekologicznego przetwórstwa warzyw, a było to możliwe dzięki gościnności państwa Żebraków, którzy są producentem najwyższej jakości ekologicznych kiszonek i soków z kapusty i buraków oraz pysznych surówek z całej palety różnorodnych warzyw.

Maluchy miały możliwość  zapoznania się z pojęciami: ekologiczne rolnictwo, ekologiczne uprawy, czy też ekologiczne przetwórstwo. Mieli także możliwość bezpośredniej obserwacji procesu przetwarzania warzyw oraz produkcji, do której używa się wyłącznie tradycyjnych metod, nie dodaje się żadnych konserwantów ani regulatorów kwasowości. Dzięki temu produkty te odznaczają się najwyższą jakością, bo są w 100% naturalne, mają niepowtarzalny smak i aromat i co najważniejsze – są zdrowe.

Uczniowie klas młodszych wraz ze swoimi wychowawczyniami serdecznie dziękują państwu Żebrak za przybliżenie jakże istotnych i ważnych wiadomości, bo dotyczących właściwego odżywiania, a co za tym idzie – naszego zdrowia. Dziękujemy bardzo za niezwykle miłe  przyjęcie oraz gościnność.

Wycieczka ta odbyła się w ramach realizacji „Programu dla szkół”, którego celem jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych. 

(SP Antolka)